Si sa nu vrei sa stii ce se intampla in politica romaneasca, si tot n-ai cum sa te feresti: despre suspendarea si demiterea lui Basescu vorbeste toata lumea, de la politicieni si analisti politici, care mai de care cu teorii si opinii mai interesante, pana la muncitorii care merg in carciuma sa bea o bere sau la doamnele in varsta pe care le auzi fara sa vrei discutand in RATB.
E bine ca l-au suspendat! Merita! Sa-l demita!
Ba nu, Basescu n-a gresit, n-a incalcat Constitutia! Nu trebuia sa il suspende! O sa votam impotriva demiterii!
Fie ca ne pozitionam de o parte sau alta a baricadei, o intrebare ramane esentiala: si daca Basescu va fi demis, ce se va intampla? Daca nu Basescu presedinte, atunci cine in locul lui?
Este clar ca nici un alt partid nu are in momentul de fata, in mod real, un candidat "prezidentiabil", care sa poata fi presedinte in locul actualului. Si atunci, la ce foloseste toata galagia asta, toate certurile, toate scandalurile? Eu una nu am reusit sa vad pana acum vreo strategie a Coalitiei parlamentare care l-a suspendat pe Basescu. Voi?
Sunday, April 29, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 comments:
Nu au o strategie. In mod evident fac primul lucru care le vine in cap, mai ales daca li se pare ca pot sa se razbune catusi de putin pe Basescu. E un lucru demult stiut ca politicienii nostri nu gandesc pe termen lung. Se vede ca ne lipseste o scoala a lor, asa cum au francezii(nu ca francezii ar fi mai intelepti, doar ceva mai fini). Mi se pare ca la nivel inalt totul e mai "jungla" decat la nivelul simplu al cetateanului care mai asculta o manea fie de buna voie si nesilit de nimeni, fie obligat de un vecin cu multi decibeli. Daca nu Basescu, atunci cel mai probabil ... tot Basescu, din lipsa de alternative.
Ai dreptate, din pacate...In Romania nu alegi ce ai vrea, alegi ce nu ai dori la conducere. La noi functioneza cel mai bine vorba ca "din doua rele, o alegi pe cea mai putin rea"...cred ca de-asta am si inventat-o.
"Dragii mei,
multumesc ca sunteti alaturi de mine. Din pacate, se pare ca se doreste supendarea mea si pe net, iar din acest motiv site-ul este atacat in mod constant. Libertatea voastra de exprimare a deranjat. Obiectivul acestor atacuri este sa opreasca discutiile voastre, sa ne inchida gura. Nu trebuie sa va lasati descurajati, nu trebuie sa-i lasati sa va cenzureze canalele de comunicare! Exprimati-va parerile in continuare atat pe acest site cat si pe alte blog-uri si forumuri. In Romania sunt aproximativ 30.000 de blog-uri, aratati-le ca voi aveti puterea! "
Traian Basescu
Preşedintele PNG-CD, George Becali, a declarat ieri, pentru NewsIn că, în cazul în care Traian Băsescu va demisiona şi vor fi anticipate la Preşedinţie, va candida, dar nu va ataca "un om trădat de premier şi Parlament, care a avut onoarea să demisioneze". Liderul PNG-CD a precizat că se va înscrie în cursa pentru Preşedinţie pentru a nu-şi dezamăgi electoratul, care îl creditează pe locul al doilea printre prezidenţiabili. (png.ro)-Razboinicul Luminii.
Corneliu Vadim Tudor (născut pe 28 noiembrie 1949, la Bucureşti), este fondatorul şi preşedintele Partidului România Mare. Este discipolul lui Eugen Barbu. A scris numeroase poeme în care ridica în slăvi cuplul dictatorial, pe Elena şi Nicolae Ceauşescu.[necesită citare] Lui Vadim îi place fotbalul; este fan al echipei de fotbal Steaua Bucureşti.1967 - absolvă cursurile liceale
1971 - licenţiat al Facultăţii de Filosofie a Universitaţii Bucureşti cu o teză despre Sociologia Religiei
1975 - urmează cursurile Şcolii de Ofiţeri de Rezervă din Bucureşti
1978-1979 - bursa premiului internaţional Herder; studiază istoria la Viena.Este senator în Parlamentul României din 1992. La alegerile generale din 1996, la care a candidat pentru funcţia de preşedinte al României s-a clasat pe locul 5 din 16 candidaţi. În 2000, a candidat la preşedenţia României, dar deşi a ajuns în turul doi, nu a obţinut decât aproximativ 30% din voturi.
A înfiinţat revistele România Mare, Politica şi ziarul Tricolorul.
A fost frecvent acuzat de xenofobie şi antisemitism. În ultimii ani însă, discursul său s-a temperat, adoptând o poziţie pro-europeană şi filosemită.
De asemenea, Vadim Tudor a fost dat în judecată în mai multe cazuri de insultă şi calomnie, în urma pamfletelor apărute, fie sub semnătura sa, fie sub pseudonimul Alcibiade, în revistele România Mare şi Politica.
Dan Voiculescu- "Nu impart oamenii in prieteni si dusmani. Prefer sa cred ca exista unii oameni care ma cunosc si altii care nu ma cunosc. Cunoscandu-te cu adevarat orice dusman iti poate deveni prieten."" Daca ar fi s-o iau de la inceput, as alege acelasi drum. Drumul meu."
Dan Voiculescu1991 - mai 2005 Presedintele Partidului Umanist din Romania(social-liberal). Fondator al doctrinei politice umaniste, premiera pe esicherul politic romanesc. Politica umanista pune accent pe valoarea intrinseca a individului si rolul clasei de mijloc in sustinerea cresterii economice si consolidarea democratiei.
Decembrie 2004- prezent Senator, lider al grupului conservator din Senat, membru al
Comisiei senatoriale de politica externa, presedinte al grupului parlamentar de prietenie Romania-Austria
Mai 2005 - prezent Presedinte al Partidului Conservator. In urma Congresului din data de 7 mai 2005, Partidul Umanist din Romania (social-liberal) a devenit Partidul Conservator.
Detalii la www.partidulconservator.ro.
Mircea Dan Geoană (născut la 14 iulie 1958) este un politician român, preşedinte al Partidului Social Democrat din aprilie 2005. Expert în integrarea europeană şi euro-atlantică, autor al mai multor articole pe aceste subiecte, gazdă a numeroase prezentări despre politica externă a României, economiile de tranziţie şi globalizare la cele mai importante universităţi şi think-thank-uri americane şi europene, Mircea Geoană este o personalitate academică, politică, culturală şi socială de marcă.
Absolvent, în 1983, al Facultăţii de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, Geoană a lucrat vreme de câţiva ani în domeniul energetic, pe şantiere din Bucureşti sau Giurgiu. Şi-a făcut stagiatura onorabil, între două trenuri pe zi, în pas cu vremurile. În 1987 Mircea Geoană s-a înscris la Facultatea de Drept din Bucureşti, cursuri fără frecvenţă. A ocupat, pentru doi-trei ani, un loc printre arbitrii fotbalului autohton la Bragadiru şi Voluntari. „Am luat-o de jos, de la Divizia Onoare” - spunea Geoană într-un interviu. „Numai eu ştiu câte înjurături am auzit, dar şi câtă condiţie fizică am făcut. Nu vă puteţi imagina câtă pasiune poate să fie la un meci de Divizia Onoare, la Bragadiru sau Voluntari. Am făcut-o cu pasiune”. Decembrie 1989 l-a surprins ca adjunct de şef de brigadă la Trustul Energomontaj Bucureşti şi student la Drept.
În 1990, pentru că ştia şi limba franceză, Mircea Geoană a devenit referent în Ministerul de Externe, repartizat pe relaţia cu Franţa. A fost remarcat rapid de ministrul Adrian Năstase, care a vrut să-l avanseze în funcţia de şef al protocolului din minister, dar, pentru că a refuzat funcţia, în 1991 l-a numit directorul Direcţiei Afaceri Europene (NATO, Uniunea Europeană, OSCE, UEO, Consiliul Europei). În 1991 a condus delegaţia română cu ocazia Comitetului Înalţilor Funcţionari ai CSCE. Proaspătul director a plecat la perfecţionare în Franţa, la prestigioasa şcoală de administraţie franceză „L’Ecole Nationale d’Administration de Paris”, pe care a absolvit-o un an mai târziu. A fost numit, în 1993, după absolvirea Dreptului, purtător de cuvânt al MAE, funcţie pe care a deţinut-o până în 1995. A absolvit în 1994 cursul despre instituţii democratice al NATO. Între timp, a mai preluat şi funcţia de director general al Direcţiei Generale Asia, America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa (1994), respectiv al Direcţiei Generale Europa, America de Nord, Asia, America Latina Orientul Mijlociu şi Africa (1995) din cadrul MAE. Ascensiunea fulgerătoare a fostului inginer părea de neoprit şi aşa a şi fost. Un an mai târziu, în 1996, Mircea Geoană este numit ambasadorul României în Statele Unite, devenind astfel, la 37 de ani, cel mai tânăr ambasador din corpul diplomatic român. În martie 2000 i-a fost acordat rangul diplomatic de ambasador. Şi-a completat, în 1999, studiile, absolvind Programul de dezvoltare managerială al Grupului Băncii Mondiale la „Harvard Business School” şi a fost doctorand în economie mondială la Academia de Studii Economice din Bucureşti. A fost, de asemenea, profesor la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi la Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti.
Cum am comentat????? Pai puteam sa spun verzi si uscate si sa fiu cat pot de partinitor. Asa ca am comentat mai absurd, mai spre dadaism poate intr-un fel. Am itrat pe google am scris numele incriminatilor si primul rezultat afisat si mai departe primul paragraf al rezultatului l-am copy/paste aici. Asa e realitatea netului azi 29.04.2007 ora 23.15- voi comentati...
Am fost in Piata Constitutiei duminica trecuta, mai mult sa fac act de prezentsa (sa se umple piata). Am fost uimit de lipsa tineretului. Unde erau studentstii?
Vorba sloganului: 'acest parlament nu ma reprezinta; lipsa de reactie = complicitate'.
Nu, nici eu nu cred ca exista la ora actuala un alt candidat la presedentie care sa fie cat de cat eligibil. Numai mizerie in politica romaneasca. Cu cat ai vocea mai puternica... cu atat vor sa te demita, ca deh... nu le mai ies bine afacerile.
Eu ma duc sa votez pe 19 mai impotriva suspendarii si sper, daca mai exista vreun pic de lucididate in electoratul romanesc, ca Basescu sa ramana in continuare presedintele tarii.
Nu cred ca mai merita comentat ce se tot scrie in toata media de vreo 2 saptamani.Exista un singur raspuns:BASESCU.Spuneti NU suspendarii.
eh hai sa nu fim atat de clari si absoluti, desi cam asa e ca nu ai de ales
Post a Comment