Thursday, April 12, 2007

Ceai la Cotroceni


Sunt foarte bucuroasa ca in sfarsit am reusit sa ajung la ceainaria din Cotroceni. De vreo doi ani, de cand stau in zona, imi tot propusesem, dar tot timpul aparea altceva (apropo, mersi ca ai insistat:) ). A meritat asteptarea... ce sa zic, e un loc care chiar merita vizitat. Nu credeam ca voi merge vreodata intr-o ceainarie in Bucuresti si voi sta la o masa suspendata, dupa ce am urcat pe o scarita care mi-a adus aminte de patul meu suspendat din camera de camin (pentru cei care nu au fost in ceainaria despre care vorbesc, este vorba de o incapere micuta impartita in doua etaje printr-un perete de lemn, iar la fiecare nivel se gasesc niste mese micute, joase cu perne in loc de scaune, pe care se sta foarte confortabil).
Am citit fascinata meniul, care cuprinde tot soiul de ceaiuri din diverse parti ale lumii, verzi, negre, cu fructe, cu petale de trandafir, cu diverse mirodenii. Super bun ceaiul , va recomand numerele 51 si 52 din meniu (nu le-am retinut numele, spre rusinea mea). Foarte interesant modul de servire - in ceainice si cescute de ceramica, in totala concordanta cu decorul.
Atmosfera relaxanta, cu muzica in surdina, ceaiul, decorul, promptitudinea servirii (doar suni din clopotel si a venit chelnerita, nu trebuie sa-ti sucesti gatul dupa ea sau sa astepti jumatate de ora pana ti se ia comanda si inca o jumatate pana ti se aduce) - toate astea, plus aerul aparte pe care il are acest loc si grija acordata celor mai marunte detalii- fac din ceainaria din Cotroceni un loc ideal in care sa mergi atunci cand vrei sa evadezi din stresul de zi cu zi.
Daca ati fost pe acolo, astept impresiile voastre.

Un articol interesant despre acest loc: http://www.smartfinancial.ro/smartfinancial/horeca+%26+turism/ceai+la+cotroceni+-+ceainarie+in+bucuresti%2C+la+cotroceni

10 comments:

khellina said...

Asta chiar trebuie sa fie un loc bun de vazut.....:D

Andreea said...

nu am fost inca dar dupa descriera ta sigur ma voi duce...interesant locul ...

Razvy said...

super ideea ta..nu stiam de ceainarie,dar descrierea ma face sa fac o vizita locatiei...sper sa fie o experienta interesanta

Doinitza said...

Razvan, avand in vedere ca esti nefumator, chiar cred ca o sa-ti placa :) nu de alta, dar fumatorii inraiti s-ar putea sa aiba o problema cu faptul ca nu se fumeaza acolo...

Doinitza said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Mda..pentru ca tot vorbeai de "fumatori indraiti" eu s-ar putea sa fiu una dintre persoanele care ar cam avea ceva de comentat in privinta asta. Totusi, ideea ceainariei in sine mi se pare foarte faina asa ca nu-mi ramane decat sa iau eventual ceva mai multa guma de mestecat la mine (poate asa o sa uit de alte..tentatii). Mersi de sugestie si promit sa revin (candva) cu un feedback..;)

Anonymous said...

Am fost in Ceainarie. Nu mai trebuie sa spun de la Cotroceni; pentru ca este singura Ceainarie iar brandul aici se identifica cu produsul. Ce am vazut acolo nu era asa de impresionant cum spune Doina. Da nu se fumeaza si? E ceai nu cafea. Ce sa fie acolo decat o casa veche. Mirosul ii da locului aparte. Nu cred ca e conservat intentionat dar mai conteaza s-a potrivit atat de bine cu ideea de vechi si de atmosfera locului incat pun totul pe seama patronului. Nu mai stiu cum mai arata locul pentru ca visam ca sunt intr-o poveste de dragoste cu prietena mea. Pentru ca atat timp cat am fost acolo nu stiu de fapt cat timp a trecut afara. Mireasma, senzatie de cald, lumina stravezie, basme, lampi, dorinte. Fara sa stii esti initiat sa visezi cel mai frumos moment de viata.

Doinitza said...

Ei bine, mr dj, din cate spui, nu stiu in ce masura Ceainaria este cauza "visului frumos" trait, cat relatia dintre voi... lucky you (you ca pronume la pers a 2-a plural, adica tu si ea)

Anonymous said...

Diseara merg si eu.... Sper sa fie ok. Sarbatoresc 1 an de fericire cu pitica mea.

Anonymous said...

Da,am fost....si cu urmatoarea ocazie o sa mai merg(singura problema e k nu sunt din Bucuresti)...dar cred k "cai la cotroceni" adevenit locul meu preferat din acest mare oras:)