Tuesday, April 10, 2007

Platon zicea...

Those who are too smart to engage in politics are punished by being governed by those who are dumber.

5 comments:

Andreea said...

Dupa parerea mea cred ca Platon nu numai ca zicea dar si stia ca adevarata 'mafie' sta in umbra...niciodata nu se afiseaza...e doar o scuza prostia,muti politicieni sunt niste simple marionete ale unor oamenii cu mult mai inteligenti :)

Doinitza said...

Deci zici tu Andreea ca oamenii destepti se implica de fapt in politica, dar din umbra... interesanta idee, si s-ar putea sa ai dreptate. Pana la urma, puterea inseamna sa tragi sforile, nu sa apari la tv de 3 ori pe zi in calitate de presedinte al nu stiu carui partid sau de ocupant al vreunei functii publice.

Anonymous said...

Ideea cu oamenii destepti ca nu se baga in politica este de dragul artei. Cat de bine suna ce a spus Platon, cat de adevarat. Dar o mica analiza: eu sunt destept si vreau sa ma bag in politica pentru a salva tara si pe mine de "ei". Privind tinerii din partide am sanse mari de tot. Intru in partid asta trebuie sa fac. Si poate cand o sa am 60 de ani prind postul de vice-primar la Cotarleanca de mijloc. Sunt acelasi destept. Tinerel la 60 de ani. Asta daca destept vine din nenoroc la pachet cu sentimentul de corectitudine. Pe de alta parte stiu ca nu o sa-mi dea nimeni niciodata in cap si ma vor sprijini sa cresc, iar oculta mondiala care vrea globalizare si care au scene de teatru in fiecare tara, cu show-ul "politica cu ate" nici nu exista. Suntem proprii nostri stapani.

Doinitza said...

Nu ma pot abtine... nu e chiar asa cu tinerii si politica! Daca te uiti la scena politica romaneasca, o sa vezi multi tineri (prea multi, dupa parerea unora, culmea, tot tineri-dar analisti, nu politicieni). Primul exemplu care imi vine in minte: Bogdan Pascu-vicepremier la 29 de ani. Nu e de colea...Nu cred ca inteligenta de care vorbea Platon are de a face cu varsta.

Anonymous said...

Eu sunt de acord cu Platon. Adica bine ales citatul...Pe mine ma revolta uneori ca cel mai inteligent cedeaza. Uneori e cazul sa se impuna si sa nu lase locul altuia, mai ales daca acest altul va avea putere de decizie si asupra lui. Si de ce sa nu apara la TV si oamenii mult mai destepti decat astia pe care ii vedem ce "este" zilnic pe sticla? De ce sa nu avem si altfel de modele, macar asa, sa ne clatim ochii, urechile si mintea...