Tuesday, March 20, 2007

De ce Becali?


Sunt foarte revoltata de pozitia pe care o ocupa Gigi Becali in sondaje in ultima vreme (in top 3 al increderii populatiei).
Sondajul IMAS din martie e foarte elocvent:http://www.evz.ro/article.php?artid=298565
Efectiv…ma enerveaza si nu reusesc sa inteleg. Pana de curand ma “consolam” cu ideea ca Becali este apreciat de un anumit tip de electorat – de oamenii fara prea multe studii, cu venituri scazute etc. – de oameni care au o idee mult prea vaga despre atributiile unui presedinte de tara si care asteapta de la acesta sa le dea pensie, sa le dea casa, sa le dea de mancare, sa le dea, sa le dea… acum vreo doua saptamani insa, dupa ce am asistat la niste focus-grupuri cu bucuresteni pe teme politice, toata teoria mea a fost daramata si am cazut in confuzie din nou. Descoperire: exista bucuresteni, cu studii superioare, cu joburi respectabile si cu venituri peste medie care voteaza Becali!!!! Motivatia: este singurul care va asigura viitorul copiilor! Cum asa? Zau daca inteleg! eu nu simt ca viitorul meu poate fi asigurat de Becali, in nici un caz! Dimpotriva! Si atunci? Imi poate explica cineva?

6 comments:

khellina said...

Cum adica: "exista bucuresteni, cu studii superioare, cu joburi respectabile si cu venituri peste medie care voteaza Becali!!!! Motivatia: este singurul care va asigura viitorul copiilor!"
Ai ma...Citeam si eu rezultatele sondajului, dar la fel ca tine ma resemnam cu ideea ca il vor vota doar oamenii de conditie sub medie...eventual cei cu 8 clase si liceu industrial (daca il au si pe ala)...
Daca acum ceva ani asistam la discutiile parintilor si profesorilor mei ca intre Iliescu si Vadim vor vota cu Iliescu, cu raul cel mai mic, acum cand si generatia noastra are puterea sa aleaga...solutia: noi, restul, cu capul pe umeri, emigram?!

Anonymous said...

Nu castiga Becali, ci pierde Basescu. La randul lui nu castigase Basescu, ci pierduse Nastase, nici Iliescu de altfel, ci ne saturasem de Constantinescu, nici Constantinescu nu a castigat, ci a pierdut Iliescu, da, si mai inainte de astea nu a fost gaina, ci a fost impuscat Ceausescu de Craciun ca un porc. Asta e marele popor roman si probabil blestemul lui. Sa nu intram acolo, sa fim optimisti. Nato si Ue ne-au integrat nedefinit de la minus la plus infinit. Urmeaza o mare perioada de definire. Nu avem continuitate de cand ma stiu. Ce reuseste Ferdinand strica Carol II si tot asa...De ce vine Becali din urma? Pai pe cine vrei sa voteze romanul? Iar BAsescu. Stai linistita. Oricata popularitate ar avea Becali, nu o sa iasa niciodata. Exista o roata intr-adevar a scaunului prezidential, dar roata este compacta si completata demult. Becali e omul care alearga pe langa. De ce ii dau romanii increderea? Pentru ca suntem un popor care ne-am saturat de povesti si vrem fapte. Nu . Nu ne intereseaza alea pe termen lung, alea care or sa ne ajute mai tarziu , alea care tin de copii si de viitor. Noi suntem egoisti si sub masca aceea ca-mi salveaza copilul acceptam-pentru ca de fapt ne salveaza pe noi acum. Facem cozi ca pe comunism la Becali. Ne da Becali acum , nu maine. ce ma intereseaza de maine daca azi nu am. Eu vreau azi, eu votez Becali. Cam asta e gandirea. Uite mama cate face. Mai face cineva? Pe cealalta parte oamenii politici ajunsi la putere capata masca de sticla si nu mai stiu sa interactioneze cu populatia. Au ajuns sus si de acolo de sus se vad doar certurile pe ciolan, nu proiecte de viitor, se vad autostrazi facute de firme ce se ocupa de importul zarzavaturilor, se vad pahare din cenaclul ultimului bar, solutie antiaviara oferita de firma producatoare de oua. Si daca nu proiecte de viitor, daca nu stii sa spui ce vrei sa faci, ce faci si nu ai ales sa dai macar impresia de transparenta pierzi. Trebuie sa iesi din castel, sa bati palma cu fiecare roman, sa prezinti stirile, nu asa sa stai. Si ce e mai grav: nici un politician din Romania nu are discursul presedintilor din filmele americane. Iar altii inca sunt la clasa gangureala.

Unknown said...

nu ca sunt admirator, dar daca as fi spre nenorocul lor consilier d'al lui base, l-as trimite in parlament sa se adreseze cu 'Boieri dumneavoastra!'. numai ca base are precum bush ideea asta de locusor roz in istorie. In schimb creatura lui Hrebe-bebe se muleaza perfect si intentionat peste modelul domnitorului/voievod roman adanc inradacinat in mentalul colectiv. Omul se trage din boieri, si-a cumparat partid precum mihai bravul si-a cumparat dregatorii si in final, oamenii vor spune intr-o nefericita dar nu imposibila eventualitate: nu este cioban de rand, el este domnul tarii romanesti! la scandalul de acum alimentat de discursuri despre sistem ticalosit nu e de mirare ca nu numai (desi mai ales)46% dintre romani care traiesc la tara suspina cand isi vad domnitorul mazilit de boieri sau pe secundul sau batut de dinamo sau DNA si apoi merg la vot. asa ca doinito de ce nu becali? daca oile au nevoie de manta rosie de domnitor de ce sa nu existe becali? pt ca (nu-i asa?) "fiecare popor are conducatorii pe care-i merita"

Doinitza said...

Desi situatia este foarte complexa, m-am dumirit eu asa din ce spuneti voi si din ce am mai citit prin presa ca,in linii mari, lume are incredere in Becali si isi exprima intentia de vot pt el deoarece:
- e un vot negativ, contra clasei politice din Romania (pe acelasi sistem prin care Vadim a ajuns in 2000 in turul 2); asta pt ca Becali nu prea este vazut ca om politic, el este mai degraba patronul de la Steaua care face biserici si politica;
- Becali e singurul care face ceva: biserici, da bani la oameni etc.; spre deosebire de politicienii care nu stiu decat sa se certe si sa doarma in parlament, el ajuta lumea. Iar romanii sunt o natie care astepata sa li se dea, care asteapta de la conducatori, de la politicieni sa le dea pensii, sa le dea ajutoare. Mentalitatea asta probabil va fi foarte greu schimbata, avand in vedere trecutul comunist, continuat pe vremea PDSR-ului/PSD-ului atat de bine...
- oamenii de rand se recunosc, se regasesc in Becali, asa cum s-au recunoscut in Basescu. Doar ca Basescu prea a inceput sa faca scandal mare.

Anonymous said...

Singura explicatie care imi vine in minte in cazul de fata e ca desi lipsit de educatie Becali a adus ceva palpabil dupa sine nu doar promisiuni nerespectate,,,poate d asta...

Anonymous said...

Si eu subscriu la ce a comentat Doinitza... Multe din voturile pentru Becali reprezinta voturi revoltate impotriva celor care i-au dezamagit. E o manifestare de furie pentru ca atunci cand vezi atata nedreptate in lume, te indrepti catre contrarul a tot ceea ce crezi. Exemplu: "pai daca astia il suspenda pe Basescu, eu cu cine sa votez? Votez de-al naibii, cu Becali!"
Becali e un clovn si cand nu mai poti si te cuprinde disperarea, te indrepti catre clovni. Ca vorba aia.. situatiile disperate cer solutii disperate.